Sunday, July 31, 2011

SELAMAT BERPUASA

selamat menyambut bulan ramadhan al-mubarak dan selamat berpuasa. berbanyak2 lah kita berbuat amal ibadat di bulan yang mulia lagi barakah ini. nabi saw berpesan supaya merebut peluang yang sedia ada ini di bulan yg barakah ini semoga dgn mendekati allah terbukalah pintu kurniaan nya. insyaallah.

sempena bulan ini mari lah kita renung2 kembali, sabda nabi yg mana akan berlaku fitnah di akhir zaman 4 perkara ini (yg pernah paksu dengar dari ceramah ustaz kazim):
  1. bala akan turun dari atas bumbung rumah (ada kaitannya dgn tv, internet dsbnya)
  2. sayangkan tidur lebih daripada sembahyang.
  3. orang yg sedap2 dengan kenikmatan dunia, tetapi di hari kiamat dalam keadaan tak ada apa2 langsung amalan.
  4. umat islam yg diperlengkapkan dengan emas dan perak, tetapi kelengkapan itu di gunapakai oleh musuh2 islam untuk menyerang balik negara2 islam.
oleh itu sebelum sampai zaman itu buatlah ibadat banyak2.

wallahu-a'lam

2 comments:

Anonymous said...

Mak Uda selamat jalani pembedahan buang selaput mata (3 jam lebih kurang, siat dgn tampal, jahit) di HUKM. Yang best tu kena tunggu hampir 10 jam kat luar ruang menunggu tkt 2 dewan bedah same area tpt arwah mak ngah ditempatkan. Ingat simple rupanya berjam jugak. Dah tu pulak doktor tak mau buat awal pagi tu sbb pressure naik 200, kena bagi ubat pulak. Next time masa buat lagi satu opt bulan Oct ingat nak balik opis dulu lagi pun tak boleh masuk tunggu serta tgk tv kat dlm lounge/day care kena duduk kat luar pula pintu tertutup, so tak da keja tgk pesakit keluar masuk wad for major opt, tgk icu, lawat gyne..bau makan dari trolley catering pada pesakit pun kira dah keroncong gak perut...dugaan...anyway thk to misi aka nurse 4 org dari kedah dgn perlis setia menunggu baik melayan pun mungkin satu kaw utara kot bersama hidangan pesakit (standby) kalau tak sempat balik buka posa..By the way thk to Prof Senior Doc melayu yg buat jugak operasi tu yg pada mula nampak tertangguh. for time being mak uda jadi Jack Sparrow kena pakai eye sheild sebelah kanan. This sunday dia balik penang dgn mira.

frm: leeza.

cityiklan said...

Salam Ramadhan Dari Saya Buat Semua
Cityiklan
Iklancoffee
andaforex
Singgah Iklan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...