Tuesday, January 01, 2008

MATA BERTENTANG MATA

bila mata bertentang mata
lidah ... kadang kelu kadang petah berkata
hati ... kadang terpaut kadang meluat menyala.

aimi & nur faslinda

bagi emi (anak makcik noriah pakcik din) dia dah merasa lega kerna lafaz "aku terima nikahnya ... ... ... dengan mas kawin sebanyak ... ... ... " dengan satu nafas didengar sah oleh saksi2. paksu ada disebelah kanan emi masa dia berijab kabul dalam masjid berseri perlis tanggal 22hb disember lalu, jam .. 5.20 lepas asaq. tahniah dan selamat pengantin baru untuk emi dan pasangannya, nur faslinda. sama2lah kita tunggu makan kenduri ujung2 bulan ni. insyaallah.

[seminggu lepas tu, paksu dapat birthday card dari syarikat ogawa dan bday sms dari digi. kue meningkatlah umur paksu satu tahun lagi *pls refer familytree on page 2, kalau nak tau berapa tahun dah*]

masa di masjid di kampung tu... paksu sungguh berasa lega kerna kebanyakan mereka yg bersalaman dengan paksu sanggup bertentang mata. memang benar cara bersalaman harus ada eye contact barulah jabatangan kita itu bermakna. tapi bila paksu balik ke masjid di kota, masih ada yg bersalaman tanpa eye contact. takut ka depa tu? sampai tak mau ada eye contact lansung? malu ka? tangan di sua tapi mata tengok tang lain? atau eksyen ka? wallah-hua'lam.

p/s: (i) familytree is available only on request.
(ii) bagi sapa yg interested "tempias kenduri kawin" tengok2lah w/site ni chinese gender chart.

5 comments:

Hijat Penang @ Panjang. said...

Salam paksu,terima kaseh bagi pihak keluarga Tuan Haji Jamaludin & Puan Hajah Noriah sebab sudi temankan rombongan keluarga pada majlis akad nikah Noor Aimi @ Emi tempohari..Alhamdulillah,kenduri di pihak pengantin perempuan,merangkap adek ipor Ijat, Nur Faslinda Binti Romli pada 23hb Dis dimeriahkan dengan rombongan hampir 10 buah kereta dari adek beradik (campor belah Pakcik & Makcik)...InsyaAllah, ujong bulan Januari ni kenduri di Bayan Lepas. Tunggu jemputan dari Pakcik & Makcik.

Hirda said...

pic nikah emi x dak ke paksu?

PakSu said...

ni dia pic emi baru sampai ghini...gambaq sandin kita bubuh lepas ni pulak ... ok

Anonymous said...

Dashyat oooiii p perlis...kalau setakat jalan besaq memang terror bawa keta..ni jalan mak ooi "tercabar" jugak kewanitaan diantara Kak Liza dgn Kak Linda peluh dgn gabra ooo failed habis jalan atas bendang, sampai kena minta tolong laa dari jejaka jejaka dari penang mai reserve. Apa pun kita semua happy belaka p makan kenduri, penat tak terhingga laa "jem" kat gurun dah sejam pastu pulak kat jambatan another 1 hours plus..ketar lutut jugak laa..Mak Lang pulak dapat menikmati ais kacang kat Pekan Rabu, dah call PakSu hari tu tak de jawapan..ingat nak menyinggah sat..Best Kenduri kat Perlis (1st time) makanan dia fuyoo kira lain laa..Tapi dalam saat keseronokan kenduri hati ni kira sedih laa arwah Mak Ngah suka kalau bab bab ni..bila tengok gambar lama p meminang MakSu (actually kira kali 2 (dgn Emi) laa kak liza dgn kak linda digandingkan dlm misi tu)...terasa la..still tak leh percaya dan terasa keujudan arwah..apa pun kenduri 26hb ni kita jgn lupa Arwah Abg Azhar (my very closed suka duka cousin brother) birthday and Adib too. Kita akan usahakan permintaan membeli sebijik Kek Choc Indulgence buat Kak Ta..

efenem said...

Selamat pengantin baru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...